Dnevna soba

IMG_20140323_182552Za mansardna stanovanja je zelo težko dobiti pohištvo, ki dobro izkoristi prostor. Če želimo dobro izkoričenost prostora, rabimo pohištvo po meri. Če znamo izdelovati izdelke iz lesa, se lahko tega večjega projekta lotimo tudi sami. Nekatera podjetja ponujajo lastne programe za risanje pohištva. to pride prav, če nam les razrežejo in dostavijo oni, kjer nato samo pohištvo sestavim skupaj.

Screenshot 2014-04-13 14.53.23

Lahko pa uporabimo Google Sketchup in si v njem zrišemo pohištvo. Moj prvi projekt s tem programom je ravno za dnevna soba. Na youtubu obstajajo vodiči, s katerimi si lahko pomagamo.

 

Prvo sem narisal protor, v katerem bo pohištvo. Tako si lažje predstavljamo kako bo pohišto izgledalo v prostoru. Samo idejo sem imel skicirano na listu papirja. Do končne verzije pohištva sem imel še 5 vmesnih. Ko sem bil zadovoljen z izgledom in funkcionalnostjo, sem si izpisal kosovnico in šel v nakup lesa. Ker se mi ni mudilo s pohištvom, je od ideje do končne risbe minilo 5 mesecev, kjer sem vmes lahko dobro premislil o izgledu in funkcionalnosti.

Screenshot 2014-04-13 15.09.03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les sem sam razžagal, zvrtal luknje za vijake in poiskusno sestavil. Ker sem vzel masivni les, sem še moral pobrusiti in prelakirati. Če bi vzel iverno ploščo z dekorjem, bi lakiranje in brušenje odpadlo. Na sliki še pod TV manjkajo vrata, ki jih še moram narediti.

IMG_20140323_143545

Ta vnos je bil objavljen v Pohištvo. Zaznamek za trajno povezavo.